Consiliul Județean scoate la licitație lucrări suplimentare pe DJ 172 D

Consiliul Județean scoate la licitație lucrări suplimentare pe DJ 172 D

Cu un buget de 15,1 mil. lei, Consiliul Județean Bistrița-Năsăud scoate la licitație lucrări suplimentare la Lotului I – tronsonul 2 de pe DJ 172 D. Ofertele pot fi depuse până în data de 6 mai

DJ 172 D are o lungime totală de 85,5 km și a fost împărțit pe 5 loturi. Primul lot scos la licitație pentru modernizare are 11,5 km și a fost și acesta împărțit în 2 tronsoane. Licitația pentru tronsonul2 vizează o serie de lucrări suplimentare pentru 6,4 km de drum.

Tronsonul cuprins între kilometrul 5+115 și kilometrul 11+578 are lățimea părții carosabilă variabilă iar structura sistemului rutier, de-a lungul traselui, se află în diferite stadii de degradare“,scrie în proiect.

Lucrările suplimentare se referă în principal la consolidarea versanților, fiind necesare lucrări speciale de drenaj de adâncime (drenuri verticale cu piloți secanți din material granular, evacuate prin drenuri în foraj orizontal dirijat).

De asemenea, este prevăzută construirea a 3 poduri noi peste zone cu alunecări de teren dificil de consolidat prin lucrări realizate doar în zona drumului, lucrări de consolidare cu piloți ancorați dispuși în rambleu (acolo unde panta terenului este foarte mare), respectiv front de sprijin cu piloți ancorați dispuși în debleu (pe zona km 5+950-5+990, unde a fost necesară strămutarea traseului spre debleu pentru a evita zona în care s-a prăbușit un zid de sprijin din gabioane de 7 m înălțime, consolidarea rambleului fiind dificil a se realiza sub trafic).

Categories: Local

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*