Crama Liliac, cu vie la Vermeș-Lechința, producătorul celui mai scump vin din România, a crescut cu 30% în 2017

Crama Liliac, cu vie la Vermeș-Lechința, producătorul celui mai scump vin din România, a crescut cu 30% în 2017

Compania Amb Wine, producătorul vinurilor Liliac și parte a consorțiului austriac amb Holding, a ajuns, anul trecut, la afaceri de 1,6 milioane de euro, cu 30% peste valoarea din anul precedent. Viile Amb Wine se întind în județele Bistrița-Năsăud și Mureș.

Pentru 2018, compania prognonează o creștere de 10%, adică să ajungă la venituri de 1,75 milioane de euro. Amb Wine Company deține 52 de hectare plantate cu viță-de-vie în regiunea Batoș (Mureș) și Vermes-Lechința (Bistrița-Năsăud). Înființată în 2010, compania a finalizat în 2016 procesul de dezvoltare a cramei, cumulând o investiție de 10 milioane de euro. În 2018, compania vrea să investească încă 1 milion de euro pentru exrinderea cramei.

Amb Wine produce și vinde în România gamele de vinuri Liliac, Young Liliac și Crepuscul. Compania face parte din grupul Amb Holding, deținut de omul de afaceri austriac Alfred Michael Beck, care cuprinde și S+B Gruppe, proprietarul clădirii de birouri Magheru One din centrul Bucureștiului. Anul acesta, compania a lansat și primul spumant, Sparkling by Liliac, produs după metoda tradițională (methode champagnaise), din Feteasca Albă și Chardonnay.

În 2016, crama a lansat TITAN – o Fetească Neagră din 2013 – cel mai scump vin produs în România – realizat într-o ediție limitată de 600 de sticle, care a fost ținut 14 luni în baricuri de stejar românesc și încă 18 luni în sticlă. Pretul unei sticle de TITAN este de 500 de lei, iar potențialul de învechire al vinului este unul de lungă durată, putând ajunge până la 8 – 10 ani.

Pentru TITAN a fost aleasă o sticlă și o etichetă pe măsura calității vinului. Sticla tip Bordeaux are 900 de grame și o etichetă realizată în piele. Emblema sticlei a fost creată de către un faimos legător în piele austriac, care a lucrat peste 100 de ore la finalizarea ei. Logo-ul TITAN nu este printat doar pe etichetă, este ars în platină direct pe sticlă, gravura fiind realizată de un gravor din Austria, specializat în gravura armelor de vânătoare.

Bistrițenii pot achiziționa vinurile Liliac, inclusiv vedeta TITAN, la magazinul The Drinks Store (Calea Moldovei 40D), sau din depozitele Cafe Bar Select.

Categories: Business in top

About Author