Compania DATACOR se apropie de finalizarea parcului solar al ROMBAT

Compania DATACOR se apropie de finalizarea parcului solar al ROMBAT

“Proiectul de implementare a unei centrale fotovoltaice cu putere instalată de 4,27 MWp, la ROMBAT Bistrița, se apropie de finalizare. Suntem la stadiul de montare a ultimelor panouri și ne urmează partea de punere în funcțiune.” – transmite DATACOR.

ROMBAT a semnat iarna trecută contractul de execuție cu DATACOR pentru construirea unui parc fotovoltaic de 4,27 MW la Bistrița, investiție co-finanțată prin PNRR. 5538 module fotovoltaice, 545W, monocristaline, bifaciale amplasate la sol, 2304 module fotovoltaice, 545W, monocristaline, monofaciale amplasate pe acoperisul Halei Injecție mase pastice și pe acoperisul halei Capacitate 3, 42 invertoare de 100kW, post de transformare etc – toate aceste componente se traduc printr-o reducere anuală a emisiilor de CO2 estimată la 1.082,56 tone echivalent/an.

În decembrie 2023, Rombat și Datacor anunțau deschiderea parcului fotovoltaic de la Copșa Mică, primul realizat cu finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), cu sprijinul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE). Cu 920 KW de putere instalată, opt invertoare de 115 KW și 1.746 panouri fotovoltaice, parcul susține activitatea la unitatea de reciclare baterii uzate REBAT.

DATACOR, furnizor național de soluții integrate în domeniile energiei solare, comunicațiilor și infrastructurii, a reușit în 2023 cel mai bun an din istoria sa, cu venituri de peste 17 milioane euro, în creștere cu cca. 67% față de exercițiul financiar precedent. Compania estimează că în următorii trei ani fiscali va ajunge la venituri de 35 milioane euro.

Categories: Brands, Bursa, Business in top

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*