Cristian Niculae: Sala Polivalentă – 659 de piloni de susținere pentru sportul bistrițean

Cristian Niculae: Sala Polivalentă – 659 de piloni de susținere pentru sportul bistrițean

Viceprimarul Cristian Niculae a făcut o vizită de lucru în șantierul unde se află în plin proces de amenajare cea mai mare sală polivalentă din județul Bistrița-Năsăud. Niculae spune că odată cu finalizarea acestui mare proiect  Bistrița va intra în rândul orașelor care pot găzdui evenimente sportive și de divertisment la cel mai înalt nivel.

Sala Polivalentă din Unirea va avea o capacitate de 2.675 de locuri și va respecta toate standardele europene și internaționale pentru competițiile sportive de : handbal, volei, baschet și tenis.

Am vizitat împreună cu Radu Moldovan șantierul Sălii Polivalente pentru a ne asigura că lucrările evoluează conform planurilor agreate cu constructor. Amintim că acest proiect, în valoare de 96 milioane lei, este realizat în parteneriat între Consiliul Județean Bistrița-Năsăud și Primăria Bistrița, finanțat pe fonduri guvernamentale nerambursabile, prin Compania Națională de Investiții. În acest moment suntem la faza în care s-a finalizat turnarea celor 659 de piloni de susținere și s-au montat paharele de prefabricate pentru a trece la faza următoare”, explică viceprimarul Bistriței, Cristian Niculae.

Complexul polivalent va avea o sală polivalentă cu o suprafață de 7.350 mp și capacitate de 2.675 locuri (inclusiv tribună retractabilă de 640 locuri). Sala polivalentă va putea fi folosită și pentru organizarea de concerte, capacitatea totală fiind de 5.015 locuri (2.340 locuri pe teren).

De asemenea, în proiect mai este prevăzută și amenajarea unei piste de atletism cu o lungime de 132.5 m lungime, un teren de handbal (exterior), un teren de baschet (exterior) și un teren de tenis (exterior). Vizitatorii complexului sportiv nu vor trebui să își facă griji în privința locurilor de parcare, în proiect fiind prevăzută o parcare ce va putea găzdui 500 de mașini.

Întreg complexul se va întinde pe 3 hectare, iar constructorii au la dispoziție 19 luni să termine lucrările: 4 luni pentru proiectare și 15 luni pentru execuție.

Categories: Local

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*