Cu 6 mil.lei vom avea heliport până anul viitor la Bistrița

Cu 6 mil.lei vom avea heliport până anul viitor la Bistrița

Gabriel Lazany este foarte optimist și speră că până anul viitor lucrările de amenajare a heliportului vor fi finalizate. Investiția se ridică la aproape 6 milioane de lei și va fi făcută cu finanțare integrală de la Consiliul Județean Bistrița-Năsăud.

“Probabil săptămâna viitoare vom finaliza evaluarea tehnică și va fi semnat contractul de proiectare și execuție. Avem ofertant și deja suntem aproape de final cu evaluarea. Proiectarea nu cred că va dura mai mult de 30 de zile, după care vor începe lucrările efectiv”, a declarat managerul Spitalului Județean de Urgență Bistrița-Năsăud, Gabriel Lazany astăzi la o conferință de presă.

Pentru realizarea heliportului de la Bistrița a fost depusă o singură ofertă, a unei asocieri dintre două firme: Grup Construcții Est SA din Iași și ABC Development Aviation SRL din București. Pentru această lucrare cele două firme vor încasa 5,96 mil.lei (aprox. 1,26 mil.euro).

“Eu cred că la anul pe vremea aceasta vom avea heliport funcțional la Bistrița”, a mai precizat Lazany.

Heliportul va fi construit pe teresa superioară a Spitalului Județean de Urgență Bistrița-Năsăud și va avea peste 1.000 mp.

Categories: Local

About Author