Cu afaceri de 4,8 mil.lei, Vil Deneș e liderul brutăriilor din județ

Cu afaceri de 4,8 mil.lei, Vil Deneș e liderul brutăriilor din județ

În Bistrița-Năsăud există mai multe brutării, iar primele cinci (într-un top făcut în funcție de cifra de afaceri) au înregistrat anul trecut un profit total de 1,9 mil.lei.

O cifră de afaceri de aproape 5 mil.lei și profit de 456.000 lei plasează brutăria Vil Deneș din Beclean pe primul loc într-un top al producătorilor de pâine din județ. Deținută de familia Deneș Vicențiu și Livia, brutăria Vil Deneș oferă loc de muncă pentru 46 de persoane.

Brutăria Alces, unde muncesc aproximativ 50 de persoane, are trei asociați: Lazany Gabriel, Lazany Adrian și Codaban Vasilica. Cei trei parteneri au afaceri de 4,4 mil.lei, iar profitul înregistrat la finalul anului trecut depășește 650.000 lei. Alces se află pe strada Lucian Blaga din Bistrița și a fost înființată în anul 1994.

Familia Sângeorzan, cea care deține brutăria Valybia, a realizat anul trecut un profit mic, doar 130.000 de lei de pe urma producerii și vânzării în domeniul panificației. În brutăria de la Bistrița lucrează aproximativ 30 de persoane, iar Gavril Sângeorzan, proprietarul și administratorul brutăriei Valybia a reușit totuși în 2018 să crească profitul de aproape cinci ori față de 2017, când a raportat doar 28.000 lei profit.

Brutăria deținută de Mihaela Moroșan la Jelna este pe locul patru în topul brutăriilor din județ. Cu o cifră de afaceri de 2,8 milioane de lei, Moroșan a încheiat anul 2018 cu un profit de 361.000 lei. La brutăria E.A. Hingan din Jelna lucrează peste 40 de persoane.

Givan Delicepan este ultima brutărie din județ care trece de cifra de afaceri de 2 mil.lei. Mai exact, familia Givan din Tiha Bârgăului se poate lăuda că brutăria pe care o deține a încheiat anul trecut cu un profit de 336.000 de lei, profit obținut în urma unei cifre de afaceri de 2,5 mil.lei. În brutăria de pe Valea Bârgăului lucrează 28 de muncitori.

Afacerile celor cinci brutării se apropie de pragul de 20 mil.lei.

 

Categories: Business in top

About Author