Cum afectează schimbarea Guvernului investițiile de la Spitalul Județean

Cum afectează schimbarea Guvernului investițiile de la Spitalul Județean

În ultimii ani, la Spitalul Județean de Urgență Bistrița s-au făcut investiții de milioane de euro. Anul 2019 a fost unul cu proiecte mari pentru care conducerea unității spitalicești a cerut finanțare de la Ministerul Sănătății sau de la Consiliul Județean Bistrița-Năsăud. Managerul Spitalului de Urgență, Gabriel Lazany, dă asigurări că marile proiecte nu vor fi afectate de schimbările din cadrul Guvernului. 

“Noi avem demarate mai multe investiții. Pentru partea de investiții cu Heliportul este asigurată finanțarea de la bugetul Consiliului Județean, din buget local, în proporție de 100%, avem banii. Nu este niciun risc ca schimbarea Guvernului să influențeze această investiție. La UPU (n.red. extinderea și modernizarea secției UPU) după cum v-am mai spus există deja o ofertă depusă, este în evaluare, proiectul este finanțat prin Programul Operațional Regional în cofinanțare cu Consiliul Județean Bistrița-Năsăud și acest proiect nu are niciun risc de a fi oprit. Este un proiect în valoare de 2,7 mil.euro”, a explicat Gabriel Lazany.

Managerul Spitalului Județean de Urgență Bistrița a vorbit și despre modernizarea Secției TBC și a celei de Boli Infecțioase, proiecte finanțate prin Programul Operațional Regional. Lazany susține că nu există niciun risc ca acestea să fie oprite. Ba mai mult, managerul Spitalului de Urgență este convins că în maxim două săptămâni va fi semnat și contractul de atribuire pentru cele două secții care vor intra astfel în reabilitare.

Lazany spune că în ceea ce privește banii primiți pentru aparatură și echipamente, aceștia au fost cheltuiți în proporție de 100% și că deja a fost depusă o solicitare suplimentară la Ministerul Sănătății.

“De obicei la finalul anului rămân bani neutilizați la unele spitale care nu reușesc să își cosume sumele alocate și atunci banii respecivi trec printr-un proces de redistribuire. Noi întotdeauna am făcut astfel de solicitări pe sfârșitul anului și de obicei am avut noroc”, a adăugat Lazany

Categories: Local

About Author