Comuna Căianu Mic ia startul la utilizarea aplicației de digitalizare, lansată de Guvern

Comuna Căianu Mic ia startul la utilizarea aplicației de digitalizare, lansată de Guvern

Primăria Căianu Mic se va număra printre instituțiile publice din România, care vor beneficia de o finanțare sub forma unui voucher valoric de la Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării pentru digitalizarea unor servicii și funcționalități din cadrul instituției.

Astăzi, la sediul Guvernului României, a fost semnat contractul de implementare a proiectului “Portalul Digital Unic al României-PDURo”, o aplicație prin care statul vrea să devină mai eficient în relația cu cetăţeanul și companiile. Spre exemplu, PDURo (aplicația unică) va integra 21 de proceduri ale administrației, cum ar fi înmatricularea unei mașini, solicitarea unei pensii, sau alte tipuri de proceduri și servicii. Acestea vor fi vor fi complet digitalizate, fără documente fizice.

Sunt pe deplin convins că, odată cu implementarea acestui portal digital, birocrația se va reduce, instituțiile publice vor deveni mai eficiente, iar cetățenii și companiile vor beneficia mult mai ușor și într-un timp mult mai scurt de serviciile publice de bază! Mulțumesc domnului Ministru, Bogdan Ivan, pentru invitația pe care mi-a făcut-o la evenimentul de semnare a contractului de implementare a Aplicației Unice a României (PDURo).– a spus Paul Știr, primarul comunei Căianu Mic.

Categories: Bursa, Local

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*