Cum arată micul retail-park de lângă Kaufland, înainte cu o lună de inaugurare?

Cum arată micul retail-park de lângă Kaufland, înainte cu o lună de inaugurare?

Dezvoltatorii belgieni Mitiska Reim au turat motoarele și în câteva săptămâni vor să inaugureze galeria comercială, prima parte a proiectului desfășurat în Bistrița, pe Calea Moldovei, lângă magazinul Kaufland, spun surse apropiate de antreprenorul general, Multinvest.

În acest moment, spațiile pentru magazine (în total 1725 mp) au fost predate aproape în totalitate chiriașilor, urmând ca retailerii să și le amenajeze fiecare după cum doresc. Până acum au fost confirmate ca și chiriași companiile H&M, NewYorker, CCC, Hervis, Takko, Noriel, Pepco, Flanco, Deichman și KFC. Pentru aceasta din urmă, urmează a fi construită o clădire în afara complexului în formă de U, pe partea dreaptă, pentru că fast-food-ul va funcționa în varianta drive-in, adică bistrițenii vor putea comanda din mașină produsele și atunci e nevoie de spațiu de manevră a autoturismelor. Spațiul alocat KFC (290 mp), amenajarea parcărilor, a locurilor verzi, a ușilor speciale pentru livrat mărfuri, împrejmuirea complexului – sunt acum prioritățile constructorilor. În final, vor fi amenajate două parcări, una dedicată centrului comercial și KFC, cu 70 de locuri, iar cea de-a doua, cu 64 de locuri, viitorilor proprietari de locuințe. Complexul va avea două intrări, una din Calea Moldovei și alta din strada Grănicerilor. De asemenea, se va face legătura și cu supermarketul Kaufland din apropiere.

Etapa 2, blocuri de locuințe

Constructorii au început, în paralel, să pregătească terenul și pentru etapa a doua a proiectului, adică ridicarea a șapte blocuri de locuințe, în partea din spate și în stânga galeriei comerciale, și a unei benzinării, aproape de intrarea în complex. Pentru acest proiect, investitorii au fost nevoiți să achiziționeze terenul pe bucăți, de la mai mulți proprietari, unul dintre ei fiind, spun sursele noastre, ginerele unui milionar angrenat în afaceri cu lemn și construcții. Întâmplător, acesta deținea aici suprafețe de teren. Și tot întâmplător, firma sa de construcții lucrează de zor în proiectul dezvoltat de belgieni.

Categories: Local

About Author