Cum pot avea loc nunțile și botezurile după 15 mai

Cum pot avea loc nunțile și botezurile după 15 mai

În câteva zile România va trece de la starea de urgență la cea de alertă și vor începe măsurile de relaxare. Guvernul a decis să deschidă bisericile și a anunțat și câteva posibile modificări în ceea ce privește organizarea nunților și botezurilor.

Dacă pe perioada stării de urgență, care se va încheia în 15 mai, la astfel de evenimente aveau voie să participe maxim 8 persoane, din 15 mai numărul celor care vor putea fi prezenți ar putea fi dublu.

De asemenea, la aceste evenimente vor trebui respectate regulile de distanțare socială și cele de igienă.

Toate aceste modificări sunt propuse într-un proiect care va reglementa clar ce fel de măsuri de relaxare vor fi luate după încheierea stării de urgență și cum vor fi aplicate acestea.

Recent, Institutul Național de Sănătate Publică a lansat în dezbatere publică mai multe propuneri privind măsurile de relaxare a restricțiilor de circulație în pandemia de Covid-19. Spre exemplu, accesul în lăcaşurile de cult se va face limitat, iar slujbele se vor oficia numai în aer liber.

În același document se arată că accesul persoanelor în lăcaşurile de cult va fi permis numai cu respectarea precauţiunilor universal valabile pentru limitarea răspândirii infecţiei cu virusul SARS-COV-2 şi se va face limitat, cu respectarea unei suprafeţe de 8 metri pătraţi per persoană

Categories: National

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*