Orange, Vodafone și Telekom, printre ofertanți la licitația pentru tabletele elevilor

Orange, Vodafone și Telekom, printre ofertanți la licitația pentru tabletele elevilor

Ofertele pentru achiziționarea tabletelor care ar urma să ajungă la elevi au fost deja depuse, iar printre cei care s-au înscris la licitație se numără Orange România, Vodafone România, Telekom România Mobile Communications (fost Cosmote) și Producton.

Primul-ministru Ludovic Orban a anunţat în luna mai că Executivul a luat decizia de a achiziţiona tablete pentru elevii care nu au acces la cursurile online cu bani din Fondul de rezervă al Guvernului.

În total, cu un buget de 150 mil. lei, ar urma să fie cumpărate 250.000 de tablete.

Tabletele trebuie să ofere posibilitatea atașarii unei tastaturi și vor fi livrate cu sistem de operare Android 10, certificat GMS (Google Mobile Services) cu acces la magazinul de aplicatii Google Play Store și cu suita de aplicații Office instalată (Word, Excel, PowerPoint – citire si scriere, PDF – citire).

În Bistrița-Năsăud urmează să ajungă circa 3.500 de astfel de dispozitive. De centralizarea datelor cu elevii care ar avea nevoie de tablete conectate la internet pentru a putea participa la cursurile școlare online s-a ocupat Inspectoratul Școlar Județean Bistrița-Năsăud. Potrivit calculelor făcute de ISJ BN, în Bistrița-Năsăud sunt aproape 3.000 de elevi care nu au acces la un astfel de dispozitiv.

Categories: National

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*