Cum pot fi reabilitate străzile de pământ private

Cum pot fi reabilitate străzile de pământ private

În Bistrița există în prezent 99 de străzi de pământ private sau parțial private. Primăria Bistrița nu poate face nimic pentru a le moderniza pentru că nu aparțin domeniului public. Viceprimarul Cristian Niculae spune că există soluții, doar că trebuie puțin efort și din partea celor care locuiesc pe străzi private.

“Mulți cetățeni mi-au scris pe Facebook, mi-au dat mesaje și au întrebat cu străzile de pământ ce facem. Vreau să precizez foarte clar că în decursul acestui mandat (n.red. viceprimar al Bistriței) am modernizat și asfaltat 19 străzi de pământ de pe raza municipiului Bistrița. Alte 11 străzi de pământ au făcut proiectul tehnic și documentațiile finalizate. Deci, se poate începe lucrul cât de repede. Multe dintre ele sunt în licitații pe SEAP”, explica astăzi Cristian Niculae, viceprimarul Bistriței.

Niculae anunță că lucrările de asfaltare și modernizare pe cele 11 străzi de pământ vor începe cel mai probabil în primăvara anului viitor.

De asemenea, viceprimarul a mai precizat că pentru alte 19 străzi de pământ se lucrează la documentațiile necesare și că acestea vor intra în reabilitare abia din 2021.

“În orașul nostru avem 99 de străzi de pământ care sunt străzi private sau parțial private, ceea ce înseamnă că pe acele străzi de pământ Primăria Bistrița nu poate desfășura lucrări de investiții din bani publici. Mulți cetățeni nu știu că strada lor nu este pe domeniul public”, a mai adăugat Cristian Niculae.

Primăria Bistrița a demarat și o acțiune de informare cu privire la străzile private sau parțial private din municipiu. Mai exact, municipalitatea va amplasa pe fiecare stradă de acest gen panoui de informare prin care vor transmite cetățenilor că strada pe care locuiesc nu aparține domeniului public și că Primăria Bistrița nu poate face investiții acolo.

Pentru a-i ajuta însă pe oameni să își vadă străzile asfaltate, reprezentanții Primăriei Bistrița au afișat pe acele panouri și un număr de telefon la care oamenii pot suna pentru a afla cum să-și rezolve problema. Soluția este să doneze domeniului public terenul pe care se află strada. Doar așa municipalitatea va putea invesgti bani pentru modernizare.

“Panourile vor fi amplasate pe fiecare stradă privată sau parțial privată, vor fi puse începând de săptămâna aceasta”, spune Nicuale.

Categories: Local

About Author