DACIA a pus ochii pe bateriile Li-Ion produse de ROMBAT la Cernica

DACIA a pus ochii pe bateriile Li-Ion produse de ROMBAT la Cernica

Grupul Renault ia în calcul posibilitatea ca Dacia să producă la Mioveni maşini cu tehnologie hibridă şi discută cu producători locali care ar putea furniza baterii pentru maşini electrice – a spus Mihai Bordeanu, country head Dacia.

„Pentru baterii pentru ma­şini electrice Grupul Re­nault dis­cută cu Prime, cei care au o fa­bri­că la Cernica (n.n. – unde ROMBAT Bistrița deține 35% din acțiuni și a investit cca 15 mil. euro în construcția unei fabrici de celule Li-Ion). Dacă apare un fur­nizor interesant pen­tru Alianţă, atunci sunt şi dis­cuţii. Nu avem o dată încă pentru mo­men­tul în care vom vinde numai maşini elec­tri­ce, dar urmărim tendinţele actuale. Spre exem­plu, am eliminat motorizarea diesel în ca­zul San­dero şi Logan, GPL-ul este acum „no­ul die­sel“. În cazul lui Duster nu s-a luat o de­cizie cu privire dacă vom elimina dieselul sau nu de pe facelift. Anul acesta ur­mea­ză să lan­săm Duster 2 facelift“, a spus Mi­hai Bordeanu, country head Dacia.

El a subliniat că „Logan are în prezent un grad de locali­zare de 70%, adică mai bine de două treimi din compo­nente sunt produ­se local. Căutăm în continua­re noi fur­nizori pentru uzina Dacia“.

Categories: Brands, Bursa, Business in top

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*