DATACOR cumpără utilaje de 1,6 mil.lei pentru fabrica din Parcul Industrial

DATACOR cumpără utilaje de 1,6 mil.lei pentru fabrica din Parcul Industrial

Compania a obținut în urmă cu doi ani finanțare europeană pentru deschiderea unei fabrici de fibră optică în Parcul Industrial Sărata. Hala a fost ridicată, iar acum compania caută echipamente și utilaje pentru punerea în funcțiune a fabricii.

Pe lista de achiziții se află o linie de șefuire, conectorizare și măsurători pentru care Datacor are un buget de 1,08 mil.lei. Alți 310.000 lei au fost alocați pentru o linie de debitare bobinare și dezizolare cablu fibră optică, iar pentru achizționarea unei stații de pompare ape uzuale bugetul este de 31.700 lei.

Datacor vrea să investească 40.700 lei pentru cumpărarea unui sistem de încălzire și producere de apă caldă și a unei stații de dedurizare. Compania caută și un sistem informatic pentru care estre dispusă să plătească 205.900 lei.

Pentru cumpărarea acestor echipamente și sisteme, Datacor organizează licitiații și a publicat deja caietele de sarcini și toate documentele necesare pentru cei care doresc să facă oferte.

Datacor a concesionat în Parcul Industrial de la Sărata un teren de 2.800 mp unde va produce fibră optică pentru industria telecom. Compania a obținut finanțare europeană pentru construirea fabricii de la Sărata, iar investiția totală se ridică la 1,35 mil.euro.

Datacor, controlată de antreprenorii Bogdan și Cristian Bilegan, este din 2002 furnizor de servicii și produse pentru industriile IT și telecom, având ca parteneri companii consacrate la nivel mondial. Firma a încheiat anul 2018 cu profit de peste 5,5 mil.lei și o cifră de afaceri ce trece de 24 mil.lei. La finalul anului trecut Datacor avea 57 de angajați.

 

Categories: Business in top

About Author