DATACOR Bistrița începe producția în martie și anunță expansiunea în Germania

DATACOR Bistrița începe producția în martie și anunță expansiunea în Germania

Fabrica DATACOR din Parcul Industrial Bistrița Sud va începe producția de fibră optică la finalul lunii martie – anunță Profit.ro. Proprietarii speră ca veniturile firmei să fie cu 15% mai mari în 2021, în condițiile în care produsele vor fi lansate și în Germania.

Fabrica, situată pe platforma industrială de la Sărata, pentru care este în derulare o campanie de recrutare de personal, se va adresa următoarelor segmente de piață: fiber-to-the-home, centrele de date, 5G, LANs (Local Area Networks).

În 2019, integratorul IT&C a obținut o cifră de afaceri de 8,8 milioane euro și un profit de 3 milioane euro. Compania estimează că, în 2020, rata profitabilității va fi similară cu cea din 2019, în contextul în care, în ultimii doi ani, Datacor a investit masiv în noua linie de producție și depozitul de la Bistrița. Obiectivele managementului Datacor pentru 2020 au fost dezvoltarea unor capabilități necesare companiei pentru lansarea pe piața europeană a produselor proprii și menținerea ratei de profit.

Integratorul de soluții IT&C Datacor a investit 1,25 milioane de euro în construcția unei noi fabrici de elemente de conectica fibră optică. De asemenea, Datacor a alocat peste 800.000 euro pentru dezvoltarea unui centru logistic regional la Bistrița, pe care îl va inaugura tot anul acesta.

Articolul integral AICI .

Categories: Brands, Business in top

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*