DIMEX a început lucrările pe Drumul Expres ce leagă Clujul de Autostrada Transilvania

DIMEX a început lucrările pe Drumul Expres ce leagă Clujul de Autostrada Transilvania

Au început lucrările pentru construirea Drumului Expres Tureni (DEx 4), legătura Clujului la Autostrada Transilvania (A3). Ministerul Transporturilor a emis Autorizația de Construire la mijlocul lunii august, iar constructorul a intrat în șantier în urmă cu aproximativ două săptămâni.

 Autorizația de Construire a fost emisă pentru lucrări cu o valoare de 528 milioane lei și o durată de valabilitate de 18 luni de la momentul emiterii ordinului pentru începerea lucrărilor.

Este un contract direct de execuție cu termen de 18 luni pentru realizarea șoselei cu o lungime de aprox. 5 kilometri care include 7 poduri și viaducte, din care cel mai lung va fi la kilometrul 4 peste Valea Racilor, un viaduct cu 6 deschideri și o lungime totală de 258 de metri din care tablierul are 246 metri. Alți 10 kilometri reprezintă lungimea bretelelor de la nodurile A3 și DN 1 (bretelele vor avea două benzi). Profilul este de drum expres cu o lățime a benzii de circulație de 3,5 metri, un acostament lat de 2,25 metri și spațiu median de 3 metri lățime unde se montează separatoarele de sens.

Acest drum expres este necesar pentru asigurarea unei legături mai rapide pentru accesul în Municipiul Cluj-Napoca din Autostrada Transilvania, în prezent accesul fiind posibil prin municipiul Turda (zona de Sud) sau prin Vest, prin Floreşti şi DN 1, unul dintre cele mai aglomerate tronsoane din România (peste 50.000 autovehicule/zi).

Dimex 2000 Company, deținută de familia Scurtu, este liderul asocierii, iar parteneri sunt Obras Publicas y Regadios – OPR Asfalt – Autotehnorom – CON-A Operations, constructori specializați în proiecte rutiere.

Categories: Brands, Bursa, Business in top

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*