DIMEX prinde încă o lucrare-gigant: Domeniul Schiabil Semenic, contract de peste 200 mil. lei

DIMEX prinde încă o lucrare-gigant: Domeniul Schiabil Semenic, contract de peste 200 mil. lei

Compania de construcții DIMEX 2000 Company a câștigat încă o lucrare-gigant, de data aceasta în județul Caraș-Severin: domeniu schiabil și parc de aventură la Semenic, contract de 207 mil. lei (cca. 41,4 mil. euro).

Investiția promovată de Muncipiul Resița și finanțată prin fonduri europene și guvernamentale prevede realizarea unui domeniu schiabil cu peste zece kilometri de pârtii noi, instalație de transport pe cablu de tip telegondolă cu zece locuri și suport de biciclete, pod peste pârâul Gozna pentru accesul turiștilor la zona de îmbarcare a telescaunului, instalație pentru înzăpezit artificială, garaj pentru mașinile de bătut zăpada, precum și amenajarea unor facilități pentru sezonul de vară: un roller coaster, utilizat în parcurile de aventură, cu o viteză maximă de 30 km/oră și cu o capacitate de transport de 500 de persoane/oră, tiroliană, cu două secțiuni – una cu plecare din vecinătatea stației superioare a telegondolei, care va avea o lungime de 690 de metri, cu două linii paralele (tandem), iar cea de-a doua, cu plecare din vecinătatea stației de sosire a primei secțiuni, cu o lungime de aproximativ 980 de metri, cu două linii paralele. De asemenea, proiectul mai prevede și un parc tematic cu atracții multiple, care se va întinde pe o suprafață de 9.650 de metri pătrați.

“Da, confirm informația. Am câștigat licitația la finalul lunii septembrie și am primit deja ordinul de începere a lucrărilor. În acest moment facem proiectarea și din primăvară trecem la execuție. În total avem la dispoziție 41 de luni să finalizăm. Este o lucrare mare, cu un grad de complexitate destul de ridicat, dar nimic peste puterile noastre. Finanțarea este asigurată din câte am înțeles, vom putea lucra liniștiți din acest punct de vedere” – a spus, pentru Bistrița Business, Ioan Scurtu, managerul DIMEX 2000 Company.

Unul dintre cei mai mari constructori regionali, compania bistrițeană are în desfășurare încă un șantier de proporții, în județul Cluj, unde realizează Drumul Expres Tureni – șoseaua de legătură între Autostrada Transilvania și DN1 Turda – Cluj-Napoca, un contract de 110 mil. euro.

Categories: Brands, Bursa, Business in top

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*