DIMEX și-a redus activitatea cu 60%, dar speră într-o revenire în forță după Paște

DIMEX și-a redus activitatea cu 60%, dar speră într-o revenire în forță după Paște

Cel mai mare constructor bistrițean, DIMEX 2000 Company, lucrează cu motoarele reduse la cca. 40%, pentru că angajații se tem să vină la muncă de teama virusului Covid-19.

Cu lucrări de peste 70 de milioane de euro, în mai multe zone din țară, angajate pentru următorii doi ani, compania fondată de familia Scurtu traversa cea mai bună perioadă din istoria sa la momentul declanșării acestei crize. “În acest moment lucrăm cam la 40% din capacitate, mai mult transportăm materiale și pregătim terenul pe anumite șantiere. Oamenii nu mai vor să vină la muncă pentru că se tem să nu contacteze virusul și îi înțelegem perfect. Pentru o parte din cei 300 de angajați am întocmit actele pentru a-i trimite în șomaj tehnic, până vedem ce se mai întâmplă. Suntem, totuși, optimiști și sperăm ca după Paște lucrurile să intre încet încet pe un făgaș normal. Lucrările noastre sunt ferme, au finanțare în spate, avem termene de execuție, deci nu ne îndoim că ne vom reveni”, a explicat, pentru BistritaBusiness, Ioan Scurtu, managerul general al companiei.

În altă ordine de idei, DIMEX și-a publicat cifrele oficiale pentru 2019, care au confirmat un an foarte bun: 132,9 mil. lei cifră de afaceri și 6,6 mil. lei profit net, în ușoară creștere față de anul anterior.

Categories: Business in top

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*