Din 1 august, fonduri europene pentru mici afaceri în producție

Din 1 august, fonduri europene pentru mici afaceri în producție

 

Societățile cu răspundere limitată (SRL), persoanele fizice autorizate (PFA) și alte tipuri de firme pot cere de marți, 1 august, fonduri nerambursabile de maximum 2,5 milioane de euro, cu diferite intensități, pentru mici afaceri în producția de bere artizanală, lactate, înghețată, panificație și altele.

Fondurile sunt disponibile în Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR), a anunțat Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR). Vorbim despre submăsura 4.2 GBER (General Block Exemption Regulation – Regulamentul General de Exceptare Reg. 651/2014 al Comisiei de declarare a anumitor categorii de ajutoare compatibile cu piața internă în aplicarea articolelor 107 și 108 din tratat).Această submăsură PNDR permite procesarea de produse agricole pentru realizarea de produse non-agricole (altele decât produsele agricole, așa cum sunt ele menționate în Anexa 1 a Tratatului de Funcționare a Uniunii Europene -TFUE). Cererile de finanțare, proiectele și celelalte documente ale dosarului se depun electronic, pe site-ul afir.info, în perioada 1 august, ora 9.00 – 31 octombrie 2017, ora 16.00.

Această primă sesiune continuă, anuală de depunere a cererilor de finanţare pentru Schema de ajutor de stat GBER aferentă submăsurii 4.2 din PNDR 2020 are un buget total de 70 de milioane de euro. Alocarea este împărțită astfel: 49 milioane euro pentru dezvoltarea și modernizarea unor capacități de procesare și comercializare a unor produse agricole și 21 milioane euro pentru crearea de noi unități de procesare a produselor agricole.

 

Categories: National

About Author