Doar 3 companii bistrițene au inventat ceva în 2019. Care sunt ele?

Doar 3 companii bistrițene au inventat ceva în 2019. Care sunt ele?

Doar trei companii / afaceri bistrițene și două persoane fizice au depus în 2019 cereri la OSIM pentru brevete de invenție, dovadă că businessul local nu pune încă mare preț pe cercetare.

Potrivit datelor din Buletinul Oficial de Proprietate Industrială, valabile pentru 2019, doar companiile  RAAL, ICPE, POMBIS și Cabinetul medicului Petru RAI au depus cereri pentru a primi brevete de invenție pentru diverse produse/tehnologii. RAAL Bistrița a inventat o instalație de evaporare cu tuburi cu microcanale.

ICPE a reușit să facă instalații inovatoare de filtrare și tratare a apei.

POMBIS a venit cu un suc de fructe fortificat cu extracte din materii prime alternative (55-95% suc de mere și până la 45% extract apos de ghindă crudă).

Medicul homeopat Petru Rai, ca persoană fizică, a cerut brevetarea unei metode și a unui aparat de tratament prin stimulare externă pulsată pe segmente anatomice mari.

Tot ca persoană fizică, bistrițeanul Mircea Sângeorzan a cerut în 2019 două brevete de invenție, unul pentru un aparat destinat perierii, spălării și uscării animalelor de companie, celălalt pentru o metodă tehnică de ridicare a autovehiculelor utilizând dispositive incorporate în caroserie.

Categories: Business in top

About Author