Chef-antreprenorul Dănuț Lihăt și-a certificat 15 preparate ca “produs montan”

Chef-antreprenorul Dănuț Lihăt și-a certificat 15 preparate ca “produs montan”

Compania Dany Masterchef SRL, administrată de Dănuț Lihăt, a obținut dreptul de folosire a mențiunii de calitate “Produs Montan” pentru 15 dintre produsele sale de carmangerie.

Cu sprijinul Agenției Naționale a Zonei Montane și a reprezentantului acesteia în teritoriu, Dănuț Lihăt a obținut certificarea “Produs Montan” pentru următoarele produse: cârnați de casă – porc, cârnați subțiri vită-porc, cârnați subțiri picanți de porc; cârnați subțiri nepicanți de porc; tobă de porc; mușchi marinat afumat; caltaboș de porc; gușă de porc fiartă, cu usturoi și paprika; slănină afumată; salam de casă din carne de porc; cârnați și carne în untură la borcan; pastă de mici; costiță afumată; cârnați subțiri oaie-porc; cârnați Bratwurst.

Născut in Maramureș și stabilit în Bistrița-Năsăud, Chef Dănuț Lihăt este un bucătar pasionat, adept al lucrurilor îndrăznețe, în căutare mereu de provocări. A gătit crocodil, zebră și găină neagră, iar de ceva timp s-a orientat asupra preparatelor tradiționale românești, fără conservanți și fără aditivi.

Și-a deschis propria carmangerie în localitatea Ruștior, unde prepară, după rețete învățate de la mama sa, produse ,,cu gustul de altădată”. Materia primă – carnea de porc, vită sau oaie – provine de la fermieri care încă își cresc animalele pe pașunile din zona montană. Produsele sale pot fi găsite atât în piețele locale din Bistrița și Ruștior, cât și la Băcănia Cuptoru lu’ Buna, pe B-dul Independenței din municipiu.

Mențiunea de calitate Produs Montan este recunoscută la nivel european și atestă faptul că materia primă care stă la baza produselor provine dintr-o zonă montană, zonă deloc poluată.

Categories: Brands, Bursa, Business in top

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*