Două companii bistrițene intră în TOP 100 angajatori din România

Două companii bistrițene intră în TOP 100 angajatori din România

Două firme bistrițene se află între primii 100 cei mai mari angajatori din România, arată datele oficiale raportate la Ministerul Finanțelor, valabile la final de 2019. În total, cele două companii au avut anul trecut 7.959 de angajați, în creștere cu 393 față de anul anterior.

Producătorul german de cabluri pentru industria auto, Leoni Wiring Systems avea la finalul anului trecut 5.531 de angajați, mai mult decât în anul anterior, când numărul mediu raportat a fost de 5.161. Potrivit datelor publicate de Ministerul de Finanțe, Leoni se află pe poziția 21 în topul celor mai mari angajatori din țară. În prezent, firma a anunțat că vrea să angajeze încă 100 de persoane.

A doua firmă este RAAL Bistrița, producător de sisteme de răcire, cu clienți mari la nivel global, cum ar fi John Deere. Dacă în 2018, la RAAL numărul mediu de angajați raportat a fost 2.405, anul trecut compania bistrițeană raporta un număr mediu de 2.428 salariați. RAAL se află pe locul 92 în clasamentul celor mai mari angajatori din România.

În topul celor mai mari angajatori din România și ocupând primele poziții din clasament se află companii precum Compania Națională Poșta Română, Compania Națională de Căi Ferate CFR, Regia Națională a Pădurilor Romsilva, Profi Rom Food, Automobile Dacia, RC & RDS, Complexul Energetic Oltenia, Naționala de Transport Feroviar de Călători CFR Călători, Kaufland România și OMV Petrom.

Categories: Bursa, Local

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*