Exclusiv : Hotelul Coroana de Aur revine la vânzare!

Exclusiv : Hotelul Coroana de Aur revine la vânzare!

Hotelul Coroana de Aur din Bistrița urmează să fie scos la licitație în aproximativ o lună, după ce creditorii, în frunte cu Banca Transilvania, își vor da acordul acordul final. Ultimul preț pe care l-a cerut familia Moldovan, înainte de intrarea în insolvență, a fost de 6,8 mil. euro.

Hotelul este promovat deja de câteva zile pe portalul CITR, care se ocupă de falimentul grupului de firme Combis-Agro Invest-Hotel Coroana de Aur, însă nu are un preț afișat. “În această etapă suntem deschiși la întâlniri și discuții cu posibili investitori, așteptăm chiar oferte, testăm piața. Oficial, abia după ce creditorii își vor da acordul, probabil în câteva săptămâni, vom ieși spre vânzare, cu un preț clar” – au spus, pentru Bistrița Business, reprezentanții CITR.

Grupul de firme Combis – Agro Invest – Hotel Coroana de Aur și-a cerut intrarea în insolvență la finalul anului 2019, având datorii de zeci de milioane lei, către cca. 60 de creditori. După 3 ani de încercări cu planuri de reorganizare, în decembrie 2022, Tribunalul Bistrița-Năsăud a decis intrarea grupului în procedură de faliment și a desemnat ca lichidator pe CITR.

Hotelul Coroana de Aur, poziționat în centrul Bistriței, are 98 de camere (67 la 4 stele, 31 la 3 stele),restaurant și alte încăperi necesare funcționării. Terenul aferent proprietății este are o suprafață de 2958 mp.

Surse din piața imobiliară locală susțin că există investitori locali interesați de hotel, însă ofertele lor nu vor depăși 3-4 mil. euro. Aceleași surse spun că familia Moldovan va încerca ea însăși să răscumpere hotelul.

Categories: Brands, Bursa, Business in top

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*