După ce în 2017 și-a dublat cifra de afaceri, DATACOR începe investiția de 6,88 mil. în fabrica de conectică pentru fibră optică

După ce în 2017 și-a dublat cifra de afaceri, DATACOR începe investiția de 6,88 mil. în fabrica de conectică pentru fibră optică

Compania DATACOR SRL Bistrița începe investiția de 6,88 milioane lei într-o facilitate de producție pe platforma parcului industrial de la Sărata. Din această sumă, 3,99 milioane sunt fonduri nerambursabile, obținute prin Programul Operațional Regional (POR).

 Potrivit managerului de proiect de la DATACOR, Cristian Bilegan, contractul de finanțare încheiat cu Ministerul Dezvoltării Regionale a fost semnat la finalul lunii martie 2018, iar data limită a finalizării investiției este 15 ianuarie 2021. În acest moment, a spus Bilegan pentru BistritaBusiness.ro, sunt în pregătire licitațiile pentru furnizorii de servicii și echipamente, iar șantierul va fi deschis în toamnă, dacă totul merge conform graficului. “Vom reloca la Sărata toată activitatea noastră, inclusiv ceea ce facem acum. Vom fi acolo o echipă de aproximativ 60 de persoane, cu 20 peste numărul actual de angajați. În noua fabrică vom produce patchcorduri, pigtailuri și rame de distribuție fibră optică. Sună tehnic, dar mai pe românește vorbim de cabluri de legătură și conectică de fibră optică” explică managerul.

 Prin proiect, DATACOR și-a propus construcția fabricii, dotarea cu utilaje specifice producției de cabluri optice sau ansambluri cu conectori, creșterea cifrei de afaceri cu minimum 15% pe următorii 5 ani, certificarea a 3 sisteme de management (calitate, inovare, mediu) și creșterea productivității muncii cu minimum 15% în următorii 7 ani.

DATACOR, controlată de antreprenorii Bogdan și Cristian Bilegan, a concesionat o parcelă de 2800 mp în parcul industrial.

DATACOR este din 2002 furnizor de servicii și produse pentru industriile IT și telecom, având ca parteneri companii consacrate la nivel mondial. Firma a avut o evoluție spectaculoasă în 2017, dublându-și cifra de afaceri față de anul precedent: 5,56 milioane euro, față de 2,7 milioane euro. În același timp, profitul net a crescut de aproape 4 ori, ajungând la 1,45 milioane euro. Referitor la saltul uriaș de anul trecut, Cristian Bilegan spune că acesta a fost “ajutat” de un proiect de mari dimensiuni, dar obiectivul DATACOR pentru 2018 este să se mențină la nivelul atins în 2017.

Categories: Business in top

About Author