Fosta cabană a lui Ceaușescu de la Dealul Negru, propusă pentru modernizare

Fosta cabană a lui Ceaușescu de la Dealul Negru, propusă pentru modernizare

Construită în urmă cu 30 de ani, cabana de la Dealul Negru a fost una dintre preferatele lui Nicolae Ceușescu atunci când mergea la vânătoare. Direcția Silvică, în administrarea căreia se află construcția, vrea să reabiliteze corpul B care nu a mai fost modernizat de când a fost ridicat.

Cabana Dealul Negru este compusă dintre trei corpuri de clădire: A, B și C. Corpurile A și C au fost reabilitate între anii 2010 și 2017, însă corpul B a rămas la fel ca acum 30 de ani.

“Spațiul propus a se reface este constituit dintr-o construcție cu regim de înălțime P+E. Prin modernizarea acestuia se dorește amenajarea unui spațiu cu instalații electrice, termice, sanitare, izolații termice și dotări de ultimă generație pentru asigurarea condițiilor necesare practicării silvoturismului”, anunță reprezentanții Direcției Silvice Bistrița-Năsăud.

În plus, în plan este prevăzută și modenizarea curții în care se află cabana dar și schimbarea ușilor de la corpul de clădire C care acum sunt din material MDF, acestea urmând a fi înlocuite cu uși din lemn masiv.

Deocamdată, Direcția Silvică Bistrița-Năsăud caută o firmă care să facă proiectul tehnic, iar pentru aceste documente pune la bătaie 15.000 lei. Proiectantul va avea termen 60 de zile să facă toate documentele necesare care vor stabili exact ce fel de lucrări trebuie făcute la Cabana Dealul Negru dar și care vor fi costurile la care ar urma să ajungă modernzarea.

Categories: Local

About Author