Urbana SA scade cu 50% dar speră să câștige noi contracte care să o salveze

Urbana SA scade cu 50% dar speră să câștige noi contracte care să o salveze

SC Urbana SA, compania bistrițeană care salubrizează orașul Năsăud, a înregistrat o scădere cu 50% a cifrei de afaceri și o pierdere aproape dublă în primele 6 luni din 2017, față de perioada similar din 2016.

În semestrul I din anul trecut compania rula afaceri de aproape 1 mil. lei, iar la 30 iunie 2017 reușise doar 0,48 mil. lei, în timp ce pierderile au crescut de la 0,1 mil. lei la aprox. 0,2 mil.

“Veniturile activității de bază au scăzut comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut datorită sistării și rezilierii contractului aferent activității de salubrizare stradală, activitate preluată de alt prestator în urma licitației organizată de Primăria municipiului Bistrița, societatea activând doar în orașul Năsăud”, susține Mariana Oprea, directorul general și acționar principal al companiei. Aceasta pare optimistă când vine vorba de viitorul apropiat, menționând că Urbana a depus oferte în câteva licitații aflate pe rol, contracte care ar putea redresa compania. În plus, o parte din cheltuielile din primul semestru au însemnat și reparații la unele clădiri din baza de producție a firmei, clădiri care urmează a fi închiriate pentru a aduce venituri suplimentare. Alte investiții nu s-au făcut, spune Mariana Oprea, motivul fiind situația de incertitudine în ce privește adjudecarea licitațiilor.

Despre Urbana

SC Urbana SA este deținută de Mariana Oprea (74,7%) SIF Banat-Crișana (16,5%) și a asigurat ani de zile salubritatea în Municipiul Bistrița. În vremurile sale de glorie ( de ex. 2013), firma avea peste 9 mil. lei cifră de afaceri anuală și aproape 200 de angajați (astăzi mai sunt aprox. 40 angajați).

Categories: Local

About Author