Gata cursurile pentru acest an școlar! Șolile, grădinițele și universitățile rămân închise

Gata cursurile pentru acest an școlar! Șolile, grădinițele și universitățile rămân închise

Anunțul a fost făcut în urmă cu puțin timp de președintele Klaus Iohannis care a precizat că situația școlară se va încheia definitiv în 12 iunie. Elevii se mai întorc la clase abia din toamnă.

“Tocmai am finalizat o întâlnire cu Premierul Orban și mai mulți miniștri, o discuție în care am evaluat câteva teme foarte importante, și doresc să prezint concluziile și deciziile la care am ajuns împreună, fiindcă sunt teme privesc pe foarte mulți români. (…). Am dorit și să aflăm ce se întâmplă acolo unde experimental s-au deschis școlile. Avem un exemplu din Franța, unde într-o provincie s-a deschis experimental școala, și experimentul nu a decurs foarte bine. După puține zile, zeci de elevi au fost testați pozitiv și mai mulți dascăli au ajuns, în doar câteva zile, la terapie intensivă. Deci, lucrurile nu sunt absolut deloc simple. În concluzie, s-a decis astăzi ca pentru majoritatea elevilor, în acest an școlar, grădinițele, școlile și universitățile să nu se mai redeschidă. Deci, nu se va întoarce elevul, studentul, fizic la cursuri. Anul școlar se va termina pe 12 iunie. Până atunci vor continua formele de învățământ la distanță, așa cum s-au întâmplat lucrurile și până acum, și până pe 12 iunie, elevii vor avea mediile încheiate, cu notele pe care le au acum. În cazurile excepționale, sigur, se mai poate face o evaluare suplimentară, a anunțat șeful statului.

Iohannis a precizat că elevii din clasele a terminale vor putea reveni la şcoală între 2-12 iunie pentru a se pregăti pentru examenele naţionale. Pentru aceștia vor fi luate măsuri speciale de protecție.

“Vor fi 10 elevi într-o sală de clasă, maxim 2-3 ore vor sta acolo şi se vor pregăti pentru examenele naţionale. Acestea se vor organiza cum au fost planificate, dar cu respectarea unor reguli de distanţare: intră pe un coridor ies pe alt coridor, se va măsura temperatura, se va face dezinfecţia”, a explicat președintele.

Categories: National

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*