GEOPLAST și CARBIS au primit tichete Rabla pentru a-și cumpăra mașini electrice

GEOPLAST și CARBIS au primit tichete Rabla pentru a-și cumpăra mașini electrice

Patru tichete în valoare totală de 180.000 de lei au primit cele două firme din Bistrița prin programul Rabla după ce au casat mașini vechi. Cu ajutorul primit de la stat, Geoplast și Carbis au mașini noi, electrice.

Geoplast Product a apărut pe piață de 15 ani și se ocupă de fabricarea ușilor și ferestrelor metalice. Compania aparține familiei Ștefănuțiu – Mureșan și a casat o mașină veche pentru care în iulie a primit de la Administrația Fondului de Mediu un tichet în valoare de 45.000 lei.

Carbis este o firmă cu activitate în domeniul imobiliarelor, mai exact se ocupă de închirierea sau subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate. Aparține omului de afaceri Gelu Drăgan, cel care deține compania EMI Corporation. Acesta a casat trei mașini mai vechi de 2010 pentru care a primit trei tichete “Rabla” a câte 45.000 lei fiecare.

Conform regulamentului stabilit de AFM primele de casare pot fi folosite pentru achiziționarea de mașini noi, cu motoare care să nu genereze mai mult de 30g CO2/km în regim de funcționare mixt. Înscrierile persoanelor juridice în Programul Rabla se fac până în 30 septembrie, iar firmele pot duce la casat mai multe mașini și pot să obțină mai multe prime de casare, cu încadrare în plafonul maximal prevăzut de legislație (200.000 euro).

 

Categories: Business in top

About Author