Producătorul de lactate SINELLI intră în Registrul național al produselor tradiționale

Producătorul de lactate SINELLI intră în Registrul național al produselor tradiționale

Brânza frământată Sinelli de Teaca, produsă de Lacto Sinelli, a fost înscrisă în Registrul naţional al produselor tradiţionale, a anunțat Direcția pentru Agricultură Bistrița-Năsăud.

La sfârșitul lunii martie, Lacto Sinelli a primit atestatul de produs tradiţional din partea Direcţiei Generale Politici în Industria Alimentară şi Comerţ din cadrul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale. În acest moment, județul Bistrița-Năsăud are 32 de produse tradiționale atestate.

Conform legislației în vigoare, produsul tradițional este „produsul alimentar fabricat pe teritoriul național și pentru care se utilizează materii prime locale, care nu are în compoziția lui aditivi alimentari, care prezintă o rețetă tradițională, un mod de producție și/sau de prelucrare și un procedeu tehnologic tradițional și care se distinge de alte produse similare aparținând aceleiași categorii.”

Compania Lacto Sinelli, deținută de familia Drecșan, este unul dintre cei mai mari producători de lactate din județ, cu afaceri de cca. 40 milioane lei anual și peste 100 de angajați.

Categories: Brands, Bursa, Business in top

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*