Germania finanțează o strategie de renovare energetică a clădirilor din Bistrița

Germania finanțează o strategie de renovare energetică a clădirilor din Bistrița

Municipiul Bistrița va beneficia până în februarie 2021 de o strategie de renovare energetică a clădirilor. Aceasta va fi realizată în cadrul unui proiect-pilot, finanțat de Guvernul Germaniei, care a selectat ca beneficiari 5 orașe din România.

Scopul proiectului Our Buildings, implementat în România de Asociația OER, este de a acorda suport tehnic în definirea strategiilor de renovare în cadrul planurilor de acțiune privind energia și clima. Proiectul este susținut financiar prin Inițiativa Europeană pentru Climă (EUKI) și coordonat de Institutul European pentru Performanța Clădirilor (BPIE).

Până la finalul proiectului, în februarie 2021, specialiștii OER vor realiza 5 strategii de renovare energetică a clădirilor pentru orașele-pilot selectate – Bacău, Bistrița, Mizil, Satu Mare și Sibiu.

Până acum, organizația a colectat informații cu privire la situația clădirilor din aceste orașe: tipologie, drept de proprietate, anul construirii, starea instalațiilor, documentații tehnice existente, Certificate de Performanță Energetică/ Audit Energetic etc. Pentru identificarea clădirilor prioritare și a acțiunilor de renovare, echipa OER a colectat toate facturile de utilități la nivelul anului de referință 2018 din cele 5 orașe-pilot și le-a introdus într-o aplicație pentru determinarea consumului final de energie.

OER are în curs de finalizare, pentru cele 5 orașe: audituri energetice, foi de parcurs, pașapoarte energetice, strategii municipale de renovare și cursuri de instruire pentru utilizarea și în viitor, de către administrații, a bazei de date create.

Categories: Bursa, Local

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*