Grupul ArcelorMittal cere și el executarea silită a DAN STEEL, pentru a-și recupera 2 mil. euro

Grupul ArcelorMittal cere și el executarea silită a DAN STEEL, pentru a-și recupera 2 mil. euro

Un al treilea mare creditor al grupului de firme Dan Steel (Beclean și Negrești Oaș), ArcelorMittal Zenica (Bosnia), a revenit zilele trecute în instanță cu cereri de executare silită a celor două companii patronate de familia Vasile. Creanța depășește 2 milioane de euro și este mai veche de un an, susțin surse judiciare, pentru BistritaBusiness.ro.

În urmă cu câteva luni, prin casa de avocatură Rus&Asociații din București, creditorul (parte a grupului internațional ArcelorMittal) solicita instanței insolvența companiei din Beclean. Ulterior, a acceptat să renunțe la această cerere, încheind o înțelegere cu Dan Vasile pentru plata în rate lunare a creanței. Antreprenorul nu a reușit să-și respecte înțelegerea, rămânând un rest de plată de cca. 2 mil. euro.

Arcelor, prin aceeași casă de avocatură, a depus zilele trecute cereri pentru executarea silită a firmelor Dan Steel Group Beclean și Dan Steel Group Negrești Oaș, la Judecătoria Beclean, respectiv Judecătoria Negrești Oaș.

În paralel, cum anunța BistritaBusiness.ro în urmă cu două zile, alți doi mari creditori ai firmelor lui Dan Vasile insistă pentru recuperarea creanțelor lor.

În 28 ianuarie 2020, Unicredit Leasing, printr-o casă de avocatură din București, a înregistrat la Tribunalul Bistrița-Năsăud o cerere pentru intrarea în insolvență a Dan Steel Beclean. Creanța, spun sursele noastre, este de cca. 1 milion de euro. În 30 ianuarie 2020, Unicredit Bank a depus și la Judecătoria din Negrești Oaș o cerere de încuviințare a executării silite a companiei Dan Steel Group Negrești Oaș SA. Tribunalul Bistrița-Năsăud încă nu s-a pronunțat, dar Judecătoria Negrești-Oaș a respins ieri cererea de executare silită. O decizie curioasă, spun sursele noastre judiciare, pentru că în 90% din cazuri aceste cereri nu se resping.

Un alt creditor important (cca. 0,9 mil. euro), Belmet Handelsgellschaft, filiala din Austria a principalului producător de produse din oțel din Belarus, a acceptat în noiembrie 2019 să cadă la înțelegere cu Dan Steel Beclean, ambele părți cerând instanței un termen pentru asta. Înțelegerea nu s-a materializat, spun sursele noastre, și Curtea de Apel Cluj se va pronunța azi, 6 februarie 2020, cu privire la cererea de deschidere a insolvenței depusă inițial de firma austriacă.

Vom reveni.

Categories: Business in top

About Author