Proprietarii ACI Bistrița vor construi stadionul de rugby Arcul de Triumf din București, pentru 78,6 mil. lei, fără TVA

Proprietarii ACI Bistrița vor construi stadionul de rugby Arcul de Triumf din București, pentru 78,6 mil. lei, fără TVA

Compania Națională de Investiții (instituție aflată sub autoritatea Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice – MDRAP) a semnat la data de 25 iulie 2018 contractul privind execuția lucrărilor aferente obiectivului de investiții ”Stadionul Național de Rugby «Arcul de Triumf»”, cu asocierea ACI Cluj SA, SC Dico și Țigănaș Birou de Proiectare SRL, SC Athenaeum Construct SA, informează un comunicat al MDRAP.

ACI Cluj SA este sora mai mare a ACI Bistrița și e controlată de aceiași antreprenori: Gicu Agenor Gânscă, Dorel Goia (acționar principal și la Teraplast SA și Hermes SA, ambele din Bistrița), Horia Ciorcilă (președintele Băncii Transilvania) și frații Dorin și Ioan Așchilean.

În timp ce ACI Cluj a obținut venituri de 33,6 mil. euro în 2017, cu peste 350 de angajați, surata de la Bistrița se zbate în preajma falimentului, cu pierderi pe ultimii doi ani fiscali de aproape 1,5 mil. euro, la o cifră de afaceri anual de maximum 1 mil. euro.

Conform oficialilor ministerului de resort, în urma demarării procedurii de achiziție publică privind atribuirea contractului, prin publicarea anunțului nr. 183811 din 23.03.2018, au fost depuse trei oferte, din partea a trei asocieri:

– asocierea ACI Cluj SA, SC Dico și Țigănaș Birou de Proiectare SRL, SC Athenaeum Construct SA;

– asocierea Construcții Erbașu SA, Concelex SRL, Terra Gaz Construct SRL;

– asocierea Porr Construct SRL, Porr Bau GmbH.

Potrivit ofertei câștigătoare, valoarea contractului este de 78.655.931,11 lei, fara TVA, cote si taxe, urmând ca, până la data organizării Campionatului European de Fotbal EURO 2020, la București, stadionul să îndeplinească toate criteriile în vederea asigurării condițiilor de antrenament pentru echipele participante. În perioada imediat următoare, va fi emis ordinul privind începerea serviciilor de proiectare și obținere a avizelor și autorizațiilor aferente construcției noii arene.

Viitorul stadion va avea o capacitate de 8.100 de locuri (dintre care 100 de locuri pentru persoane cu dizabilități) și va îndeplini criteriile impuse de UEFA pentru derularea de competiții sportive pentru nivelul de clasificare UEFA 4, precum și condițiile necesare găzduirii de competiții de rugby la nivel național și internațional.

 

Categories: Business in top

About Author