Grupul german Allianz a obținut în 2019 profit de 12 mld. euro

Grupul german Allianz a obținut în 2019 profit de 12 mld. euro

Cei de la Allianz au făcut socotelile pentru 2019 și anunță că au obținut un profit de 11,9 mld. euro. Este cel mai mare profit din istoria companiei cu capital german. Potrivit informațiilor furnizatre de grupul german, în 2019 profitul a fost cu 3% mai mare decât în 2018. 

Anul 2019 a fost încă un an de succes, cu rezultate excepţionale pentru Allianz Group. Evoluţia companiei reflectă încrederea clienţilor şi a acţionarilor, precum şi angajamentul profesioniştilor noştri. Allianz a continuat să facă progrese strategice semnificative în 2019. Exemple relevante în acest sens sunt achiziţiile din Marea Britanie şi Brazilia şi faptul că am devenit prima companie de asigurări cu acţionariat integral străin din China. De asemenea, continuăm să avem o contribuţie importantă în societate: fiind unul dintre iniţiatorii Net-Zero Asset Owner Alliance, recent lansată de ONU, ne-am angajat să avem un portofoliu neutru din punctul de vedere al amprentei de carbon până în 2050.”, explică Oliver Bäte, CEO al Grupului Allianz.

Listat la bursa din Frankfurt, Allianz este unul dintre cei mai mari furnizori de servicii financiare şi asigurări şi cel mai valoros brand de asigurări din lume, cu o capitalizare de aproximativ 96 miliarde de euro. În România, Allianz este prezent prin intermediul Allianz-Ţiriac Asigurări şi Allianz-Ţiriac Pensii Private.

 

Categories: Global

About Author