Binance intră cu 200 mil. $ în acționariatul celebrei reviste Forbes

Binance intră cu 200 mil. $ în acționariatul celebrei reviste Forbes

Binance, cel mai mare exchange de criptomonede din lume, intră în acţionariatul celebrei publicaţii Forbes printr-o investiţie strategică de 200 de milioane de dolari, potrivit informaţiilor CNBC.

În august 2021, Forbes a anunţat că a securizat angajamente de 400 de milioane de dolari de la investitori instituţional. Acum, jumătate dintre acele angajamente vor fi înlocuite de investiţia gigantului Binance. Prin urmare, Binance va deveni unul dintre cei doi mari acţionari ai Forbes, companie ce va fi listată pe bursa din New York sub simbolul FRBS. Mai mult, cel mai mare exchange de criptomonede primeşte şi două locuri în consiliul de administrare al Forbes.

Mutarea scoate în evidenţă influenţa din ce în ce mai mare a fondurilor din criptomonede, în contextul în care companiile active în acest sector se bucură de evaluări tot mai mari de la an la an, în timp ce dau naştere unei noi categorii de miliardari.

Celebra publicaţie Forbes a fost înfiinţată în urmă cu mai bine de un secol, iar în 2014 compania a vândut o participaţie de 95% către Integrated Whale Media din Hong Kong, obţinând o evaluare de 475 de milioane de dolari.

Forbes este cunoscută în principal pentru clasamente precum cel al miliardarilor, un top în care fondatorul Binance a intrat recent. Luna trecută, Bloomberg scria că Changpeng Zhao, fondator şi CEO al Binance, are o avere de cel puţin 96 de miliarde de dolari.

Categories: Global, National

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*