O mare companie își vinde colecțiile de artă pentru a-și asigura supraviețuirea

O mare companie își vinde colecțiile de artă pentru a-și asigura supraviețuirea

British Airways i-a măsuri drastice pentru a putea trece peste pierderile înregistrate din cauza pandemiei. Compania anunță că își vinde colecția de artă pentru a-și putea menține activitatea. Operatorul ar urma să concedieze aproape 12.000 de angajați după ce pandemia a afectat sectorul transporturilor aeriene.

Colecția care urmează să fie scoasă la vânzare include opere ale artiștilor Damien Hirts, Bridget Riley și Peter Doig. British Airways anunță că operele de artă vor fi scoase la licitație de casa Sotheby’s.

Se estimează că doar o singură lucrare ar valora peste 1 milion de lire sterline. British Airways intenționează să vândă 10 opere de artă.

Directorul companiei, Alex Cruz, a anunțat în urmă cu o săptămână că se vor lua măsuri drastice pentru a se asigura supraviețuirea companiei, după ce sectorul transportului aerian a fost afectat de pandemia de coronavirus. Potrivit acestuia, compania ar putea concedia 12.000 de angajați, însă nu a fost luată nicio decizie finală cu privire la numărul concedierilor.

Categories: Global

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*