În faliment și cu datorii la stat, MOIȘAN rămâne fără o parte din bunuri

În faliment și cu datorii la stat, MOIȘAN rămâne fără o parte din bunuri

CONSULT MANAGEMENT UV IPURL, lichidatorul judiciar al companiei Moișan Transimpex, scoate la vânzare o parte dintre bunurile firmei. Terenuri, clădiri, autoturisme și utilaje urmează să fie scoase la licitație pentru a fi recuperate o parte dintre datoriile pe care Moișan le are față de creditori. 

Problemele companiei Moișan au început încă din anul 2010 când a înregistrat pierderi de 1,78 mil. lei și anunța și scăderi la capitolul venituri (14,7 – 2009 și 10,6 – 2010). În iunie 2010 instanța de judecată a Tribunalului Bistrița-Năsăud admitea cererea de intrare în faliment a companiei Moișan Transimpex și numea ca lichidator judiciar SCPI CONSULT MANAGEMENT UV IPURL. De atunci, compania a fost în reorganizare judiciară însă planurile nu au funcționat și în octombrie 2014 judecătorii au decis intrarea în faliment.

În total, 36 de creditori au de recuperat bani de la Moișan Transimpex. Lichidatorul companiei de transport a publicat deja o listă cu bunurile care vor fi licitate iar printre acestea se numără sediul administrativ al firmei, mai multe mașini, câteva autocamioane de tip MAN, terenuri, utilaje și echipamente și chiar și un teren pentru exploatare balast.

Moișan Transimpex figurează și cu datorii la bugetul de stat. Potrivit datelor publicate de Ministerul de Finanțe, în 30 septembrie anul acesta compania avea restanțe de 2,96 mil. lei la bugetul de stat.

Firma Moișan Transimpex a fost deschisă în anul 1994 și este controlată de oamenii de afaceri Moișan Ioan și Moișan Niculae și se ocupă de transport rutier de mărfuri.

Categories: Business in top

About Author