Str. Drumul Tărpiului ajunge, în fine, la licitație. Deocamdată, există 2,5 mil. lei

Str. Drumul Tărpiului ajunge, în fine, la licitație. Deocamdată, există 2,5 mil. lei

Una dintre cele mai circulate străzi din Bistrița, Drumul Tărpiului, va intra în șantier în acest an, în urma unei licitații care va avea loc imediat după aprobarea bugetului, anunță Primăria.

“În această fază, primarul Ioan Turc a programat discuții cu Aquabis și cu distribuitorul de gaz natural să își facă rapid lucrările pe care le mai au acolo. Sper că au înțeles situația. În același timp, Serviciul de Achiziții a primit misiunea ca imediat după aprobarea bugetului să lanseze licitația pentru identificarea unui constructor. În buget avem suma de 2,5 mil. lei, pe care trebuie neapărat să o consumăm anul acesta, pentru că sunt bani primiți de la Guvern special pentru această reabilitare și altfel îi pierdem” – a explicat, pentru BistritaBusiness.ro, viceprimarul Sorin Hangan.

Acesta spune că viziunea Primăriei este de a începe reabilitarea dinspre pădure spre fabrica Leoni, prioritatea fiind de a scoate din noroi această porțiune de drum.

“Proiectul mare, adică reabilitarea străzii până în drumul de centură, ar însemna cca. 13 mil. lei. Pornim anul acesta cu cei 2,5 mil. pe care-i avem și căutăm soluții de finanțare pentru restul sumei. Poate chiar se va impune o mică revizuire a proiectului tehnic realizat de vechea administrație, pentru a reduce cheltuielile estimate cu acest proiect. Cred că important este să avem urgent o stradă modernă, asfaltată cap-coadă, cu iluminat public, cu măcar un trotuar care să confere siguranță pietonilor. Mai bine să avem asta, decât să visăm încă 10 ani la nu știu câte benzi de circulație, pentru care nu avem fonduri și a căror utilitate acolo, pe Drumul Tărpiului, e discutabilă. Prioritatea e să scoatem oamenii din noroi și gropi.” – a mai spus Sorin Hangan.

Categories: Bursa, Business in top

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*