În insolvență, cu datorii uriașe, DAN STEEL dă semne de viață la Beclean

În insolvență, cu datorii uriașe, DAN STEEL dă semne de viață la Beclean

Combinatul metalurgic Dan Steel Beclean, aflat în insolvență din vara anului trecut cu datorii de peste 30 mil. euro, dă semne de viață și anunță că face angajări.

Compania, odinioară cel mai mare angajator din oraș, recrutează muncitori calificați (trefilatori, acoperitori metale, motostivuitoriști, lăcătuși mecanici, frezori, sudori, strungari, electroniști etc) și muncitori necalificați (cu posibilitatea calificării la locul de muncă).

OTP Bank, Unicredit, ArcelorMittal Zenica, alături de alți câțiva creditori, au reușit la începutul lui iunie 2020 să deschidă insolvența la Beclean, pentru a-și recupera datorii totale ce depășesc 30 mil. euro. Consorțiul format din CITR (fosta Casă de Insolvență Transilvania) și Prime Insolve Practice a devenit administrator judiciar al firmei din Beclean.

Potrivit informațiilor BistritaBusiness.ro, platforma Dan STEEL Beclean este girată ca bun imobiliar la două bănci, care au creditat compania bistrițeană cu peste 26 milioane euro în 2018. În concluzie, OTP Bank și Unicredit Bank sunt cei mai mari creditori ai firmei de la Beclean, cu 16 mil. euro, respectiv 10 mil. euro. În toamna lui 2020 și compania-mamă Dan Steel Negrești Oaș, care deține controlul la Beclean, a intrat în insolvență.

Categories: Brands, Bursa, Business in top

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*