În plină criză, un gigant retailer online angajează 75.000 oameni

În plină criză, un gigant retailer online angajează 75.000 oameni

În plină criză, când în întreaga lume milioane de oameni au rămas fără loc de muncă, gigantul american Amazon, cel mai mare retailer online din lume, a anunţat ieri că va angaja 75.000 de persoane pentru a suplimenta personalul din depozit şi pentru livrări.

Amazon anunță că angajările se fac ca urmare a faptului că vânzările online cresc într-un ritm alert ca urmare a măsurilor luate de guvernul din SUA în lupta cu pandemia de coronavirus, care îi obligă pe americani să stea în casă.

Reprezentanţii Amazon se aşteaptă să cheltuiască peste 500 mil. dolari la nivel de grup pentru creşterea salariilor pentru muncitori în perioada pandemiei, suma estimată iniţial fiind de 350 milioane de dolari.

„Ştim cât de mulţi oameni au fost afectaţi din punct de vedere economic în condiţiile în care locurile de muncă din ospitalitate, restaurante şi turism au fost pierdute sau îngheţate din cauza crizei, aşa că oricine este binevenit să ni se alăture la Amazon până când lucrurile vor reveni la normal, iar foştii angajatori îşi vor putea relua activitatea”, anunță Amazon.

Numărul total de angajaţi ai Amazon variază în funcţie de sezon, vârful fiind atins de obicei în perioada sărbătorilor de iarnă (peste 750.000 de persoane).

Categories: Global

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*