Încă 1,5 mil. euro pot ajunge la Spitalul Județean pentru modernizarea UPU

Încă 1,5 mil. euro pot ajunge la Spitalul Județean pentru modernizarea UPU

Unitatea de Primire a Urgențelor (UPU) Bistrița, din cadrul Spitalului Județean, se află pe lista celor patru unități cu acest profil care pot accesa finanțări de până la 1,5 mil. euro prin POR (Programul Operațional Regional) pentru reabilitare și dotări.

Cele patru unități UPU aflate în această situație sunt cele din cadrul spitalelor de urgenţă din Bistrița, Zalău, Satu-Mare și Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Cluj Napoca.

Autoritatea de Management POR a lansat recent Ghidul Solicitantului – Condiții specifice de accesare a fondurilor pentru apelul aferent POR – Axa prioritară 8 – ”Dezvoltarea infrastructurii sanitare și sociale”, Prioritatea de investiții 8.1 – Investiţii în infrastructurile sanitare şi sociale care contribuie la dezvoltarea la nivel naţional, regional şi local, reducând inegalităţile în ceea ce priveşte starea de sănătate şi promovând incluziunea socială prin îmbunătăţirea accesului la serviciile sociale, culturale și de recreere, precum și trecerea de la serviciile instituționale la serviciile prestate de comunitati, Obiectivului Specific 8.2. „Îmbunătățirea calității și a eficienței îngrijirii spitalicești de urgență”.

Pentru a fi eligibil, proiectul trebuie să se regăsească pe lista proiectelor prioritare preindentificate de către Ministerul Sănătății. Cele patru unități menționate se află pe această listă.

Categories: Local

About Author