ÎNDEMÂNAREA a cumpărat Roseyarns și își extinde masiv businessul din domeniul prelucrărilor mecanice

ÎNDEMÂNAREA a cumpărat Roseyarns și își extinde masiv businessul din domeniul prelucrărilor mecanice

Compania ÎNDEMÂNAREA PROD COM, deținută de familia Simionca, a achiziționat recent fosta fabrică Roseyarns, situată pe drumul de centură al Bistriței, și vrea să-și extindă acolo afacerea din domeniul prelucrărilor mecanice și confecțiilor metalice.

Reporter: Felicitări pentru achiziție. Ce doriți să dezvoltați pe acea platformă?

Ing. Alexandru Simionca, Director general Îndemânarea : Noi am investit în ultimii doi ani într-o fabrica dedicată confecțiilor metalice și prelucrărilor mecanice, amplasată în Livezile, lângă sediul nostru. Am construit-o și dotat-o cu echipamente de ultimă generație, din fonduri proprii și fonduri europene nerambursabile. În acest moment avem contracte cu mai mulți clienți din Vestul Europei, care vin cu comenzi tot mai importante și, din acest motiv, ne-am dorit să extindem businessul. Oportunitatea de a achiziționa o fabrică gata construită, de peste 20.000 mp, într-o zonă industrială, la un preț rezonabil, nu am putut-o rata.

Rep.: Ne puteți spune care a fost prețul de achiziție?

A.S.: Ce pot sa va spun este că prețul a fost unul foarte bun, ținând cont de imobilele care ne-au intrat în proprietate. A fost o procedură de licitație cu ofertare directă, am fost singurul ofertant iar lichidatorul italian ne-a acceptat oferta.

Rep.: Îndemânarea este recunoscută în primul rând ca o importantă firmă de construcții. Ați avut tangență cu domeniul prelucrărilor mecanice până acum?

A.S.: Antreprenorul caută întotdeauna schimbarea, răspunde la ea și o exploatează ca pe o oportunitate. Niciodată nu am fost străini de acest domeniu, pentru că noi suntem în afacere câțiva absolvenți ai Universității Tehnice din Cluj și mereu am fost preocupați de domeniul respectiv. Mai ales că deținem un parc considerabil de utilaje și echipamente, care au necesitat constant mentenanță și reparații, lucruri pe care le-am făcut de multe ori în regie proprie. Pentru noi e un domeniu conex cu activitatea principală, cu un potențial imens în viitor.

Rep.: Când credeți că veți putea porni producția în noua fabrică?

A.S.: Va mai dura ceva timp, abia am finalizat achiziția. Platforma va trece printr-un ușor proces de împrospătare, iar apoi vom trece la dotarea fabricii cu echipamente specifice acestui domeniu de activitate. În principiu, dorim să accesăm și fonduri europene pentru a reuși acest lucru, dar nu e obligatoriu. Oricum, producția o vom începe etapizat, pe măsură ce vor intra comenzi și proiecte noi de la clienții noștri.

Rep.: În prezent, piața forței de muncă suferă destul de mult. Credeți că veți găsi suficienți angajați?

A.S.: Într-adevăr, nu sunt în acest moment destui muncitori calificați sau ingineri în această industrie, însă soluții vom găsi. Compania noastră e văzută ca un angajator serios, cu salarii decente și care oferă garanția locului de muncă. În plus, luăm în calcul și varianta importului de forță de muncă, la care am putea apela dacă o sa fie necesar. Sperăm totuși ca angajații să fie localnici și să fim un important și de încredere angajator în comunitatea locală.

Rep.: Spuneați de potențialul acestei industrii. Unde vedeți fabricile Îndemânarea în câțiva ani?

A.S.: Fabrica de la Livezile și noua fabrică din Bistrița, împreună, vor reprezenta o forță în acest domeniu, pe plan local sau chiar regional. Avem un plan bine gândit pentru dezvoltare. Avem clienți importanți și contracte din ce în ce mai mari. Afacerile moderne au două motoare mari: marketing și inovație. În acest sens gândim un parteneriat pe termen lung cu Universitatea Tehnică (UTC-N), împreună cu care intenționăm să dezvoltam un centru de cercetare în acest domeniu, pentru că în viitor cercetarea va aduce plus valoare acestei industrii și mai multe venituri chiar decât producția. Mai vrem apoi să formăm oameni, să ne construim noi resursa umană pentru fabrici. Vrem de asemenea să investim în tehnologie, să automatizăm tot ce poate fi automatizat pentru o cât mai bună optimizare a producției. Acesta este viitorul, de aceea fabricile mari din Occident reușesc, iar multe de la noi nu. Teoria noastră e simplă, știm de ce avem nevoie: contracte mari, utilaje performante, oameni harnici și bine plătiți, clienti mulțumiți, resurse controlate, eficiență, determinare.

Rep.: Aveți planuri mari, deci, pe termen lung?

A.S.: Avem obiective importante, realizabile însă nu se vor materializa decât în timp. Practic, acum punem bazele unui business pentru generația sau generațiile următoare.

Categories: Brands, Bursa, Business in top

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*