Grupul de firme FRASINUL nu trimite în șomaj niciunul din cei 650 de angajați și vrea să păstreze ritmul activităților

Grupul de firme FRASINUL nu trimite în șomaj niciunul din cei 650 de angajați și vrea să păstreze ritmul activităților

Grupul de firme FRASINUL nu trimite în șomaj tehnic niciunul din cei aproximativ 650 de angajați și încearcă să țină ritmul activităților fără întrerupere.

“Nu avem probleme deosebite pe liniile noastre de business. Construcțiile merg în grafic, avem contractate lucrări de cca. 200 mil. lei în 2020. În domeniul exploatării forestiere au apărut mici întârzieri la încasări, deocamdată suportabile. Fabrica de mobilă și cele de cherestea merg înainte la capacitate” spune Sorin Cârdan, director general adjunct la FRASINUL.

Potrivit acestuia, în această perioadă managerii companiilor din grup au făcut o relocare a personalului, împărțind oamenii pe mai multe posturi de lucru, astfel încât să nu intre foarte mult în contact unii cu alții. Angajații au primit măști de protecție, mănuși și dezinfectanți și au fost instruiți să le folosească, pentru a preveni transmiterea virusului Covid-19.

“O parte din personal a fost relocată de pe șantierele contractate unde era necesară munca în grupuri mai mari pe șantiere mai mici, legate de investițiile proprii ale grupului de firme. Astfel, am reușit să dăm de lucru tuturor angajaților, să nu facem disponibilizări. În acest moment, putem spune că toată luna aprilie este acoperită și sperăm că vom continua la fel și dincolo de această perioadă” a adăugat Sorin Cârdan.

Grupul de firme fondat de antreprenorul Traian Larionesi cuprinde afaceri precum Frasinul, Star Gate, Austro Forest, fiind unul dintre cei mai mari angajatori locali.

Categories: Business in top

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*