Intră sau nu Dan STEEL Beclean în insolvență? Când vine verdictul

Intră sau nu Dan STEEL Beclean în insolvență? Când vine verdictul

Tribunalul Bistrița-Năsăud a stabilit termenul la care va judeca intrarea sau nu în insolvență a combinatului DAN STEEL Beclean. Instanța a comasat cererile a trei creditori într-un singur dosar și urmează să dea un răspuns miercuri, 3 iunie a.c..

Arcelor Mittal Zenica (Bosnia), prin casa de avocatură Rus&Partners, are de recuperat peste 2 mil. euro de la DAN Steel Beclean și a obținut recent executarea silită a firmei-soră, Dan STEEL Negrești Oaș, până la concurența creanței. În paralel a cerut intrarea în insolvență a combinatului de la Beclean, după ce înțelegerile de plată eșalonată nu au mai fost respectate de conducerea Dan STEEL.

Unicredit Leasing Corporation IFN, prin casa de avocatură Zamfirescu Racoți Vasile, are și ea de recuperat cca. 1 mil. de euro.

Cel de-al treilea creditor din dosar este OTP Bank, cu o creanță încă necunoscută.

Oficial, la coadă, mai stau austriecii de la Belmet, care au de recuperat 0,9 mil. euro, și Unicredit Bank. Surse apropiate cauzei susțin însă că datoriile Dan STEEL Beclean către mai multe bănci din România se ridică la cca, 50% din totalul datoriilor companiei, care la final de 2019 erau de cca. 33 mil. euro.

DAN STEEL Beclean avea cca. 400 de angajați înainte de declanșarea pandemiei.

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*