Life is Hard, cu un bistrițean între acționari, transformă în smart-cities mai multe orașe din Transilvania

Life is Hard, cu un bistrițean între acționari, transformă în smart-cities mai multe orașe din Transilvania

LIFE IS HARD, companie listată la BVB unde deține un pachet de 4,25% și bistrițeanul Gabriel Login (Transilvania Broker), devine unul dintre principalii furnizori de servicii pentru implementarea proiectelor Smart City.

Contractele semnate în acest an cu Primăria Cluj-Napoca și cu Consiliul Județean Cluj demonstrează acest lucru. Totodată, compania a făcut trei achiziții importante în 2020, pentru a-și diversifica portofoliul de afaceri.

“Life is Hard a încheiat trimestrul 3 cu creștere a cifrei de afaceri (+17.85%), un nivel mai bun de încasare a creanțelor și cu achiziții care au impactat profitabilitatea, dar care vor aduce rezultate în ultimul trimestru al anului 2020 și în 2021. În perioada iulie-septembrie 2020, am investit în dezvoltarea mai multor proiecte noi: am realizat achiziții pentru implementarea soluției City Parking la nivelul Municipiului Cluj-Napoca, am recrutat specialiști pentru cel mai mare proiect de digitalizare din portofoliul LIH – Smart Territory, derulat pentru Consiliul Județean Cluj – și am crescut forța de vânzări pentru soluțiile Smart City, care sunt o direcție prioritară de dezvoltare pe termen lung. Tot în trimestrul 3, pentru prima dată de la listarea companiei pe bursă, am acordat dividende acționarilor LIFE IS HARD în valoare brută de 236,782.98 lei.” explică CEO al Life is Hard, Erik Barna.

“O altă direcție prioritară în trimestrul încheiat a fost proiectul de divizare a companiilor APS și TreeComm, la care LIH participă în calitate de beneficiar, acesta va crește capitalizarea bursieră a companiei și va asigura un fundament mult mai puternic de creștere în anii următori. Preluarea fondului de comerț al celor două companii presupune un proces de integrare a noilor resurse în 2021 și implică analize de optimizare a proceselor interne, care să așeze LIFE IS HARD într-o formulă de funcționare cât mai eficientă din 2021. Continuăm procesul în trimestrul 4, când finalizăm structura departamentală și organigrama și desemnăm echipa de management operațional. Vom pune un accent puternic pe creșterea competențelor și performanțelor de sales ale companiei – un demers complex în contextul în care pandemia vine cu oportunități și provocări constante. Trimestrul 4 va însemna, de asemenea, debutul unui nou proiect strategic – digitalizarea soluțiilor de contabilitate Performia Finance, companie în care LIH are, din trimestrul 3 al anului, o participare de 40%. Digitalizarea ne va permite să ne creștem relevanța pentru clienții din zona IMM și ne va asigura un avantaj competitiv în ofertarea acestei categorii de clienți.” – mai spune Barna.

Cele mai noi soluţii realizate de Life is Hard sunt cele din suita CityApps, care cuprinde aplicaţii pentru transformarea oraşelor în smart cities. Acestea sunt implementate deja în şase oraşe din România.

„Digitalizarea este abia la început în România, însă suntem din ce în ce mai mult căutaţi de primării pentru soluţiile din suita CityApps”, a subliniat el. Aceasta a fost creată pentru a îmbunătăţi relaţia dintre cetăţeni şi administraţiile locale şi cuprinde aplicaţii precum CityAlert, CityHealth sau CityParking. Aplicaţia CityAlert notifică cetăţenii şi vizitatorii oraşului cu privire la evenimente, lucrări, manifestări publice şi alte informaţii importante de interes public care au loc în oraş şi care influenţează desfăşurarea traficului şi a altor activităţi din comunitatea locală. Platforma CityHealth le permite cetăţenilor să raporteze în mod activ şi să obţină notificări despre problemele din interiorul oraşului, iar aplicaţia mobilă CityParking indică în timp real disponibilitatea unui loc de parcare şi ghidează şoferul pentru a ajunge la acesta în cel mai scurt timp posibil.

În prezent, suita de aplicaţii CityApps este folosită în mai multe oraşe din ţară, precum în Alba Iulia, unde pe lângă cele trei soluţii amintite mai sus, sunt utilizate şi platformele okey.ro (platforma online pentru managementul unei afaceri) şi donez450.ro (platformă online menită să faciliteze procesul de donare de sânge prin intermedierea comunicării dintre centrele de transfuzie de sânge din România şi potenţialii donatori). De asemenea, în Slobozia sunt utilizate aplicaţiile CityAlert şi CityHealth, precum şi platforma online donez450.ro, iar în Călăraşi la fel, plus platforma okey.ro. Alte oraşe din ţară care folosesc suita CityApps sunt Petroşani (CityHealth şi donez450.ro), Cluj-Napoca (CityAlert – ClujNow) şi Zalău (donez450.ro).” – povestește și Cătălin Chiș, acționarul majoritar al Life is Hard (62,8%).

Categories: Bursa, Business in top

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*