Investiție de 200.000 lei pentru amenajarea zonei de promenadă pe malul Colibiței

Investiție de 200.000 lei pentru amenajarea zonei de promenadă pe malul Colibiței

Despre zona de promenadă din jurul lacului de acumulare de la Colibița se vorbește de ani de zile. Conform primarului de la Bistrița Bârgăului, Vasile Laba, în primăvara anului 2020 există toate șansele să înceapă primele lucrări de amenajare, investiția urmând a fi făcută cu bani de la bugetul Primăriei.

“Este vorba despre o serie de lucrări pe care le vom face la coada lacului. Proiectul nostru vine în parteneriat cu cel al Consiliului Județean. Investiția va fi de 200.000 lei și acum lucrăm la finalizarea tuturor documentațiilor. Vom organiza licitația și sperăm că până în primăvară să avem un contract semnat și să înceapă lucrările”, a explicat pentru BistrițaBusiness primarul Vasile Laba.

Deocamdată, Primăria Bistrița Bârgăului așteaptă acordul de mediu pentru proiectul “Amenajare zonă de promenadă la acumularea Colibița”. Proiectul a fost depus la Agenția pentru Protecția Mediului Bistrița-Năsăud și așteaptă un răspuns.

“Lucrările propuse vor fi făcute la coada lacului. Mai exact, vreo doi kilometri vrem să le facem peste lac, unde deja avem drum de acces, și vreo doi kilometri vrem să facem pe partea stângă a lacului”, a mai explicat Vasile Laba.

Cu cei 200.000 lei, bani pe care îi pune la bătaie Primăria Bistrița Bârgăului, ar urma să fie făcute o serie de lucrări care să ajute la stabilitatea terenului, dar vor fi montate și coșuri de gunoi, băncuțe și mese din lemn. Se vor face investiții și în sistemul de iluminat, dar și în amenajarea unor zone cu nisip pe malul lacului unde se va putea face plajă .

 

Categories: Local

About Author