EXCLUSIV: Grănicerii au deja 3 oferte din privat, cu banii jos, pentru Independenței

EXCLUSIV: Grănicerii au deja 3 oferte din privat, cu banii jos, pentru Independenței

Uniunea Comunelor Grănicerești Năsăudene joacă tare în cazul imobilului de pe B-dul Independenței din Bistrița și spune că are 3 oferte clare de cumpărare, din mediul privat, niciuna din mediul public, și că foarte curând va realiza vânzarea.

“Avem 3 oferte clare pe masă din partea unor investitori privați, care vor să plătească prețul cerut de noi: 1,27 milioane euro, plus TVA. În paralel, am avut două discuții cu Primăria Bistrița, care și-a exprimat intenția de a depune o ofertă, dar încă nu a făcut-o. A prins în buget 1,5 milioane lei pentru asta, însă le-am explicat că banii aceștia sunt o glumă, în condițiile în care aproape o treime din sumă va trebui să le-o returnăm, ca impozit, pe o proprietate pe care nici măcar nu o folosim noi, ci o altă instituție a statului, care stă acolo fără chirie.” – a explicat, pentru BistritaBusiness.ro, președintele Asociației, Gheorghe Onul (primar PSD în Salva).

“Într-o singură variantă am fi acceptat plata în rate: dacă nu am fi avut oferte cu banii jos. Dar avem, chiar la suma cerută de noi, rezultată în urma evaluării, deci exclus să așteptăm după bani. Membrii asociației nu doresc asta. În câteva zile finalizăm evaluarea ofertelor pe care le avem, vom alege una și vom face vânzarea” – a mai spus Gheorghe Onul.

Uniunea Comunelor Grănicerești Năsăudene a câștigat în instanță proprietatea unde funcționează Secția de Recuperare a Spitalului Județean Bistrița.

Consilierii municipali și-au dat alaltăieri acordul, în regim de urgență, ca Primăria Bistrița să transmită o ofertă de preț pentru cumpărarea terenului și construcțiilor de pe Bd. Independenței nr. 30, în vederea înființării unui campus educațional.

Imobilul are zece construcții, având suprafața construită totală la sol de 2.716 mp și suprafața construită desfăşurată totală de 4.427 mp, cu teren aferent în suprafață de 7.870 mp.

Categories: Bursa, Local

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*