Investiții de 330.000 lei pentru modernizarea trecerii la nivel cu calea ferată de pe Ioan Slavici

Investiții de 330.000 lei pentru modernizarea trecerii la nivel cu calea ferată de pe Ioan Slavici

Primăria Bistrița este cea care finanțează lucrările de modernizare a trecerii la nivel cu calea ferată de pe strada Ioan Slavici. Investiția se apropie de 330.000 lei, bani din care ar urma să fie făcute lucrările de proiectare dar și modernizarea propriu-zisă.

Inițial modernizarea acestei treceri la nivel cu calea ferată a fost cuprinsă în proiectul de reabilitare a străzii Colibiței și crearea accesului auto între străzile Arțarilor și Colibiței. Ulterior, cei de la CFR au inclus modernizarea trecerii la nivel cu calea ferată de la intersecția cu Ioan Slavici într-un proiect cu finanțare europeană însă în prezent acest proiect se află pe rolul instanței de judecată, fiind inclus într-un proces și că deocamdată lucrările nu pot fi demarare.

“Având în vedere cele menționate mai sus, pentru eliminarea disfuncționalităților din traficul rutier și pietonal generate de starea precară a delelor din beton existente pe trecere ca urmare a modificărilor lățimii pasajului unde s-au pus provizoriu dalele în locuințe de la trecerea la nivel cu calea ferată de la strada Drumul Dumitrei Vechi, sunt necesare lucrări de modernizare a acesteia pentru asigurara condițiilor de siguranță și confort în trafic”, scrie în caietul de sarcini al proiectului de modernizare al trecerii la nivel cu calea ferată de pe strada Ioan Slavici.

Dalele de beton vechi și uzate ar urma să fie înlocuite cu unele noi, din cauciuc elastic.

Termenul de finalizare al lucrărilor este de 3 luni de la data semnării contractului, iar garanția pe care constructorul trebuie să o ofere pentru lucrările pe care le va face este de 36 luni.

Categories: Local

About Author