Investiții de 35 mil.lei în drumuri la Salva și Chiochiș

Investiții de 35 mil.lei în drumuri la Salva și Chiochiș

Mai multe drumuri secudare din comunele Salva și Chichiș urmează să fie reabilitate, bugetul alocat pentru aceste lucruri fiind de 23,3 mil.lei (Chiochiș) și 11,9 mil.lei (Salva).

Cu cele 23,3 mil.lei alocați pentru comuna Chiochiș se vor asfalta mai multe drumuri aflate în satele: Bozieș, Chețiu, Țentea, Sânnicoară, Manic, Strugureni, Buza Cătun, Jimbor și Chiochiș. În total, vor fi 75.431 mp de asfalt (23,3 km). De asemenea, în proiect este prevăzută și amenajarea unor acostamente, șanțuri, montarea a 130 de podețe, peste 100 de camere de cădere și a peste 1.200 ml de parapeți de protecție.

Licitația pentru atribuirea lucrărilor va avea loc în 4 noiembrie și până atunci constructorii pot depune ofertele.

În ceea ce privește comuna Salva lungimea totală a drumurilor ce urmează să fie modernizate este de 9,6 km, iar carosabilul are lățime cuprinsă între 3 – 6 m.

“Drumurile sătești analizate se prezintă necorespunzător din punct de vedere al stării tehnice, motiv pentru care se impune modernizarea acestora pentru a asigura confortul și siguranța circulației pentru utilizatori”, scrie în caietul de sarcini al proiectului de reabilitare a drumurilor din comuna Salva.

La fel ca și în cazul drumurilor din comuna Chiochiș, pentru Salva ofertele pot fi depuse până în 4 noiembrie când va avea loc licitația pentru alegerea unui câștigător.

Categories: Local

About Author