OFICIAL: Câți elevi bistrițeni, din totalul de 35.684, au nevoie de tablete și Internet?

OFICIAL: Câți elevi bistrițeni, din totalul de 35.684, au nevoie de tablete și Internet?

Inspectoratul Școlar Județean Bistrița-Năsăud a finalizat centralizarea datelor cu privire la numărul elevilor din județ care au nevoie de dispozitive pentru a putea participa la cursuri online. În total, în școlile bistrițene care au personalitate juridică, sunt 2.941 de școlari care au nevoie de tablete.

Dintre școlile aflate în mediul urban, cel mai mare număr de tablete ar trebui cumpărate pentru elevii Școlii Gimnaziale “Artemiu Publiu Alexi” din Sângeorz Băi, unde sunt 500 de elevi care nu au acces la un dispozitiv care să îi ajute să participe online la cursuri. La polul opus, se află Colegiul Național “George Cobuc” din Năsăud și Colegiul Național “Liviu Rebreanu” unde toți cei 880, respectiv 1728 elevi, au dispozitive care să îi ajute se participe la cursuri.

În ceea ce privește unitățile de învățământ din mediul rural, școala unde e nevoie de cele mai multe tablete este Liceul Teoretic “Constantin Roman Vivu” din Teaca, mai exact pentru 231 de elevi. La polul opus se află Școala Profesională din Târlișua, unde din cei 270 de elevi înscriși toți au tablete, laptopuri sau calculatoare.

Guvernul Orban a anunțat acum câteva zile că Ministerul Educației caută soluții pentru a asigura accesul online la educație pentru toți elevii, dat fiind faptul că școlile rămân închise până în septembrie.

Deja preşedintele României şi-a exprimat clar solicitarea către noi, către Guvern, să găsim soluţii pentru a putea asigura accesul tuturor copiilor prin achiziţionarea de tablete care să fie conectate la Internet şi care să permită fiecărui elev posibilitatea de a accesa cursurile online. Căutăm soluţii împreună cu ministerul Educaţiei pentru a demara procedura şi pentru a găsi resursele pentru a asigura sumele necesare pentru achiziţionarea tabletelor“, a declarat premierul Ludovic Orban.

Categories: Local

About Author

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*