Investiții de aproape 6 mil. lei în învățământ la Târlișua

Investiții de aproape 6 mil. lei în învățământ la Târlișua

După modernizarea școlii gimnaziale din Agrieș și construirea unei noi grădinițe în Târlișua, acum a venit rândul Școlii Profesionale Târlișua. Mai exact, aceasta va fi reabilitată și modernizată, iar bugetul pus la bătaie este de 2,8 mil. lei. În total, pentru construirea unei noi grădinițe și modernizarea Școlii Gimnaziale și a celei Profesionale din Târlișua se vor face investiții de aproape 6 mil. lei. 

Școala funcționează într-un corp de clădire parter și etaj parțial în formă literei E, amplasat într-o curte cu dimensiuni modeste, iar starea tehnică actuală a clădirii, care este necorespunzatoare din punctul de vedere al asigurării cerințelor esențiale de calitate în construcții, sub multiple aspecte (eficiența energetică a acestora, starea tehnică a instalațiilor existente, respectarea caracterului arhitectural al cladirilor, etc.), cu implicații negative directe asupra confortului termic și a eficienței utilizării instalațiilor și a spațiilor existente.

Obiectivul general al proiectului îl constituie îmbunătățirea calității infrastructurii de educație și a dotării Școlii Profesionale Târlișua pentru asigurarea unui proces educaţional la standarde europene.

” Investiția urmarește reabilitarea, modernizarea și dotarea școlii existente prin aducerea la standarde de funcționare actuale (refacerea dotărilor sanitare, a sălilor de clasă) precum și introducerea unor funcțiuni necesare funcționării curente a construcției”, scrie în studiul de fezabilitate al proiectului.

Licitația pentru atribuirea contractului de modernizare a școlii va avea loc în 7 ianuarie, iar constructorul care va face cea mai bună ofertă din punct de vedere economic va fi câștigător.

 

 

Categories: Local

About Author